Slik tar du gode bilder av båten


Når du skal selge båt er bildene med på å diktere salgsprisen, og er kanskje den enkleste og viktigste delen av salgsforberedelsene. Vi er vant med utelukkende å se flotte bilder i eiendomsannonser tatt av profesjonelle fotografer, og det er også blitt ganske vanlig å se i bruktbilannonser. Derimot er det langt sjeldnere å se i båtannonser. Vi blir stadig overrasket over å se hvor liten innsats som legges i fotograferingen av båter som selges på Finn.no. Dette inkluderer også båter til flere millioner, som kanskje er det vi reagerer mest på. Hvorfor skal en 40-50 fots cabincruiser til 2,3,4 eller kanskje 5 millioner presenteres med mørke uklare bilder, tatt på høykant, og gjerne uten noen forberedelser med tanke på fotograferingen? Ofte brukes bare bilder som er tatt tilfeldig fra familieferien, og ikke bilder som er tatt i salgsøyemed.

Er det så nøye da?” beskriver nok mange sin holdning til nettopp dette, og svaret er JA, det er så nøye. Fritidsbåt er en luxsusgjenstand. Det er noe veldig få trenger, men noe mange ønsker og drømmer om, og for de som har muligheten, er det en luksus man unner seg. Uavhengig om man har 300.000 eller 300.000.000 i budsjett, ønsker alle den perfekte båten for seg og sine gitt deres budsjett. Derfor burde holdning til bildene og presentasjonen av båten være at du selger noen sin drømmebåt. En båt med gode bilder tiltrekker seg flere potensielle kjøpere, som øker sjansene for både raskere salg og høyere salgspris.Vi har derfor laget noen tips, til hvordan du kan ta gode bilder av båten, enten det er for salg eller utleie.

RING SINDRE +47 938 40 189

Steg 1: Forberedelser

Rydd og rengjør båten. En tørr og rengjort båt ser langt mer attraktiv ut på bilder. Fjerne løse gjenstander og “rot” som ikke har noe i bildene å gjøre. Et tips er å fotografere båten rett fra opplaget, når båten er nypolert og fin. Selv om du kanskje ikke skal selge før til høsten eller påfølgende vår. En båt i opplag, er ikke like attraktiv som en som ligger på sjøen.

båtfoto foto salg tips finn båt før best båtfoto foto salg tips finn båt før best Oslo Drøbak Son Moss Skjeberg Seilbåt Motorbåt
Kjøpe båt Oslo Drøbak Son Moss Skjeberg megler survey inspeksjon

Steg 2: Hvor du tar bildene

Forsøk å ta bilder et sted der du ikke har for mye “rot” i bakgrunnen. Om mulig få hjelp av partneren eller en venn, og ta båten ut av båtplassen. Planlegg gjerne i forhold til vær og vindforhold.

Steg 3: Fotograferingen

Om du har muligheten, bruk et ordentlig fotokamera. Disse er gjerne langt bedre enn mobilkameraer i lyssvake rom, som det ofte kan være under dekk i båter. Dersom du kun har mobilkamera tilgjengelig forsøk å få best mulig lyseksponering, og unngå bilder på høykant.

Steg 4: Bildehandling

Har du muligheten, kan bildene blir mye bedre ved å gjøre små justeringer på datamaskinen i etterkant. Vi snakker ikke da om å “photoshoppe” bort feil og skader, men ved å justere lyset, klarhet og fargene.

Nedenfor kan du se et eksempel på hvor stor forskjell man kan oppnå med å justere på kamerainnstillingen, samt enkel tuning i bildehandlingsprogrammet Lightroom. Stemningen blir også en helt annen når man setter på lysene.